Job expired on 11.04.2017.
View current job openings in our Job section
Нашиот клиент е реномирана интернационална компанија која успешно оперира во областа на производство и трговија со бои, лакови и индистриски премази, нудејќи професионални решенија на своите потрошувачи, професионалци и индустриски корисници. Со цел проширување на одделот за Грижа за корисници, бараме
 

Референт за фактурирање и кредит контрола

 
Квалификации:
 • ВСС- Економски факултет
 • Минимум 3 години работно искуство во областа
 • Познавање и искуство во матерјалното и финансиското работење
 • Познавање на Англиски Јазик, 
 • MS Office- напредно ниво
 • Искуство со изготвување на понуди,фактурирање и наплата 
 • Позитивен дух, самомотивираност, посветеност и спремност за учење и работа, 
 • Тимска работа
 • Високи комуникациски способности и дирекна комуникација со клиенти 
 • Познавање од областа на продажба со бои и лакови- ќе се смета за предност 
 
Одговорности:
 • Одговорен на оддел Customer service
 • Подршка на продажбата
 • Телефонски примања на нарачки од купувчи
 • Спроведување на планови и акции 
 • Наплата на побарувања ( следење на старосна структура на побарувања, праќање писмени опомени и телфонски потсетници за долгувања)
 • Известување до МБПР за осигурани побарувања 
 • Изработка на фактури
 • Изработка на книжни одобренија и други излезни документи
 • Дневна комуникација и соработка со одговорни комерцијалисти и претпоставени
 • Поднесувње извештаи до претпоставени  
 • Контрола на материјалното работење (анализи на обрт на залиха)
 
Компанијата нуди одлична можност за професионален развој во динамична средина за амбициозни професионалци ориентирани кон постигнување на резлутати. 
 
Доколку ги исполнувате условите и верувате дека сте вистинската личност за наведената работна позиција, испратете кратка биографија и мотивациско писмо најдоцна до 02.03.2017, со назнака за позицијата. 
 
 
tel: +389 2 3296 481
 
Само кандидатите кои ќе влезат во потесен избор ќе бидат контактирани. 
Во зависност од бројот на пристигнати апликации, изборот ќе се изврши во рок од 45/90/120 дена по истекот на рокот за пријавување.
Со аплицирање на огласите во Хилл, станувате дел од нашата база на кандидати. Доколку не сакате да бидете дел од истата, Ве молиме наведете го тоа во мејлот.
 
Job duration: 23.02.2017.